VI TILBYR:
 
  Abonnement
    Kjøp et abonnement, og du kan laste ned et ubegrenset antall avtalemaler og blankettformularer! Tegn abonnement nå og du vil umiddelbart få tilgang til vårt store malarkiv.
 
Spesialtilpassede abonnementer for:
 Advokater
 Revisorer og Regnskapsførere
 Bedriftsledere, proff
 Bedriftsledere, standard

  Kjøp enkeltdokumenter
    Du kan kjøpe et enkelt dokument eller blankett som du kan laste ned straks!
Klikk her for enkeltkjøp
 
  Finn ditt dokument:
   
 
 
  Garanti
  AdvokatOnline er den enkleste og raskeste veien til juridiske kvalitetsdokumenter og vi er sikre på at du blir fornøyd. Hvis ikke, gir vi deg pengene tilbake dersom du innen 14 dager etter bestilling av abonnement sender oss en skriftlig oppsigelse. Ved kjøp av enkeltdokument er det 3 dagers reklamasjonsfrist.
Begjæring om tvangssalg av andel i borettslag

Tvangssalg av andel i borettslag følger reglene i tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 11.

Det følger av tvangsfullbyrdelsesloven § 11-1 fjerde ledd at tvangsdekning i borettslagsandeler ikke kan skje ved tvangsbruk. Det innebærer at tvangsdekningen alltid må skje ved tvangssalg.

Borettslaget har legalpant i andelen etter burettslagslova § 5-20 som er et særlig tvangsgrunnlag etter tvangsfullbyrdelsesloven § 11-2 første ledd bokstav b. Det betyr at borettslaget ikke behøver å skaffe seg annet tvangsgrunnlag (som en dom, se tvangsfullbyrdelsesloven § 4?1 andre ledd) for kravet.

Det følger av tvangsfullbyrdelsesloven § 11-12 første ledd at retten på grunnlag av hva som antas å gi størst utbytte avgjør om tvangssalget skal gjennomføres som et medhjelpersalg eller som tvangsauksjon. Av disse salgsmåtene er det i praksis bare medhjelpersalg som i dag benyttes.

Utskrift fra Grunnboken skal legges ved. Utskriften skal være tatt etter at grunnlaget ble tvangskraftig og ikke mer enn tre måneder før begjæringen settes fram, jfr tvangsfullbyrdelsesloven § 11-6.

Nærmere informasjon om tvangssalg fra Oslo Byfogdembete kan du lese ved å klikke her.

Begjæring om tvangssalg settes fram for tingretten i den krets der husrommet er. Blanketten må innleveres i 4 eksemplarer.


 
Pris: Kr 400,- inklusiv mva.
 
 Jeg aksepterer AdvokatOnlines leveringsvilkår for kjøp av enkeltdokumenter.
 
Betaling foregår via - en enkel og sikker betalingsløsning. Klikk her for mer informasjon om Netaxept.
 
Hent blankett >>
(09.06)
(03.05)
Personvernerklæring fra AdvokatOnline (20.07)
Når du benytter deg av tjenester på www.advokatonline.no er AdvokatOnline AS behandlingsansvarlig for dine personopplysninger.
Klikk her for å lese personvernerklæringen.
(19.02)

Personverngaranti AdvokatOnline AS NO 977041112 MVA Tlf 22 83 00 90 firmapost@advokatonline.no