VI TILBYR:
 
  Abonnement
    Kjøp et abonnement, og du kan laste ned et ubegrenset antall avtalemaler og blankettformularer! Tegn abonnement nå og du vil umiddelbart få tilgang til vårt store malarkiv.
 
Spesialtilpassede abonnementer for:
 Advokater
 Revisorer og Regnskapsførere
 Bedriftsledere, proff
 Bedriftsledere, standard

  Kjøp enkeltdokumenter
    Du kan kjøpe et enkelt dokument eller blankett som du kan laste ned straks!
Klikk her for enkeltkjøp
 
  Finn ditt dokument:
   
 
 
  Garanti
  AdvokatOnline er den enkleste og raskeste veien til juridiske kvalitetsdokumenter og vi er sikre på at du blir fornøyd. Hvis ikke, gir vi deg pengene tilbake dersom du innen 14 dager etter bestilling av abonnement sender oss en skriftlig oppsigelse. Ved kjøp av enkeltdokument er det 3 dagers reklamasjonsfrist.
Tilsvar til stevning forelderansvar/samvær barn

Foreldre som er uenige om:

-     foreldreansvar

-     hvem barnet skal bo fast hos og/eller

-     samvær

kan  bringe saken inn for retten ved å bruke skjema for stevning. Den av foreldrene som skal svare på en stevning kan gjøre dette ved å fylle ut skjema for tilsvar. Veiledning til utfyllingen finner du bakerst i hvert av skjemaene.

Formålet med skjemaene er først og fremst å gjøre det lettere for foreldre som ikke har advokat å bringe en sak inn for domstolene ved søksmål, eller eventuelt svare på et søksmål.  Det er imidlertid ikke noe i veien for at også advokater kan bruke skjemaene.

Før man kan reise sak som nevnt må foreldrene ha gjennomført mekling. Alle familievernkontor tilbyr mekling. Også enkelte prester, advokater, psykologer eller fagpersoner ansatt i offentlig helse- og sosialinstans eller PPT kan være godkjente meklere. Man kan henvende seg til fylkesmannen for å få opplyst hvor nærmeste mekler finnes.

Dersom man trenger hjelp til utfylling av skjemaene kan man henvende seg til den lokale domstol eller den domstol som skal behandle saken. Man kan videre se på barnelovens bestemmelser vedrørende foreldreansvaret og hvor barnet skal bo fast (kapittel 5), samt samværsrett m.m (kapittel 6).

 

Informasjonen og blanketten hentes fra www.domstol.no. Stevningen sendes til domstolen (tingretten) i den rettskrets barnet bor, se nærmere veiledning på blankettens side 3.

 

Blanketten er i pdf-format og forutsetter Adobet Reader installert.

Pris: Gratis
 
 Jeg aksepterer AdvokatOnlines leveringsvilkår for kjøp av enkeltdokumenter.
 
Hent blankett >>
(09.06)
(03.05)
Personvernerklæring fra AdvokatOnline (20.07)
Når du benytter deg av tjenester på www.advokatonline.no er AdvokatOnline AS behandlingsansvarlig for dine personopplysninger.
Klikk her for å lese personvernerklæringen.
(19.02)

Personverngaranti AdvokatOnline AS NO 977041112 MVA Tlf 22 83 00 90 firmapost@advokatonline.no