VI TILBYR:
 
  Abonnement
    Kjøp et abonnement, og du kan laste ned et ubegrenset antall avtalemaler og blankettformularer! Tegn abonnement nå og du vil umiddelbart få tilgang til vårt store malarkiv.
 
Spesialtilpassede abonnementer for:
 Advokater
 Revisorer og Regnskapsførere
 Bedriftsledere, proff
 Bedriftsledere, standard

  Kjøp enkeltdokumenter
    Du kan kjøpe et enkelt dokument eller blankett som du kan laste ned straks!
Klikk her for enkeltkjøp
 
  Finn ditt dokument:
   
 
 
  Garanti
  AdvokatOnline er den enkleste og raskeste veien til juridiske kvalitetsdokumenter og vi er sikre på at du blir fornøyd. Hvis ikke, gir vi deg pengene tilbake dersom du innen 14 dager etter bestilling av abonnement sender oss en skriftlig oppsigelse. Ved kjøp av enkeltdokument er det 3 dagers reklamasjonsfrist.
Testament

I arveloven er det regler om hvordan en persons eiendeler skal fordeles etter at vedkommende er død. Noen av reglene kan ikke fravikes, f.eks. reglene om hvor mye livsarvingene skal arve (pliktreglene). De fleste av reglene kan imidlertid fravikes.

Dersom en ønsker at formuen skal bli fordelt på en annen måte enn hva arveloven fastsetter, må en opprette et testament som gir uttrykk for hvem som skal overta formuen, og eventuelt på hvilke vilkår.

Her er noen eksempler på noen praktiske testamentsituasjoner:
- Testator har ikke ektefelle eller slektsarvinger etter loven.
- Testator har ikke livsarvinger men slektsarvinger og ønsker en annen fordeling enn hva arveloven bestemmer.
- Testator har ektefelle og nære slektsarvinger, men ikke livsarvinger, og ønsker at ektefellen skal arve mer enn halvparten av formuen.
- Testator har ektefelle og formuen er særeie, uten at det er bestemt at særeiet skal betraktes som felleseie ved testators død.
- Testator har livsarvinger og ønsker å råde over den frie tredjepart av formuen.

Det følger av arvelovens §§ 33, 34, 48 og  73 at et testament i enkelte tilfeller bare er gyldig når det er stadfestet av Kongen. Denne kompetansen er delegert til Statens sivilrettsforvaltning, klikk her for nærmere informasjon.

Testator kan sende testamentet til oppbevaring hos tingretten, jfr arvelovens § 68. Dette er gebyrlagt med 0,8 ganger rettsgebyret.


 
Pris: Kr 500,- inklusiv mva.
 
 Jeg aksepterer AdvokatOnlines leveringsvilkår for kjøp av enkeltdokumenter.
 
Betaling foregår via - en enkel og sikker betalingsløsning. Klikk her for mer informasjon om Netaxept.
 
Hent blankett >>
ADVOKATONLINE - 20 ÅR
JUBILEUMSKAMPANJE
50 % RABATT
(23.06)


Med et abonnement på AdvokatOnline får du fri og ubegrenset tilgang til en av Norges største samlinger av kvalitetssikrede juridiske avtalemaler og formularer.
Jubileumstilbudet gir deg
50 % rabatt
ved nytegning av 12 måneders abonnement.
Tilbudet gjelder alle våre abonnementstyper.
Klikk her for valg av abonnementstype og bestilling. Alle som bestiller abonnement i denne perioden får automatisk 50 % jubileumsrabatt fratrukket i fakturaen.
Permitteringsvarsel som følge av Corona-19 (08.04)
Er du arbeidsgiver og må permittere ansatte grunnet midlertidig arbeidsstans eller arbeidsreduksjon på grunn av tiltak forårsaket av Corna-19 pandemien, kan du ved hjelp av denne veiviseren få hjelp til å lage skreddersydde permitteringsvarsel. Klikk her for gratis tilgang til veiviseren.
Personvernerklæring fra AdvokatOnline (20.07)
Når du benytter deg av tjenester på www.advokatonline.no er AdvokatOnline AS behandlingsansvarlig for dine personopplysninger.
Klikk her for å lese personvernerklæringen.
(19.02)

Personverngaranti AdvokatOnline AS NO 977041112 MVA Tlf 22 83 00 90 firmapost@advokatonline.no